VoIP


Bellen via internet wordt ook wel IP-telefonie, Voice over IP of VoIP genoemd. Inmiddels heeft digitaal bellen het gewone ‘analoge’ bellen grotendeels vervangen. VoIP is de verzamelnaam voor al het spraakverkeer via internet. Het spraakverkeer gaat via datanetwerken op basis van het Internet Protocol. Het kan voor grote bedrijven of bedrijven met meerdere vestigingen zeer interessant zijn om over te stappen op VoIP, kosten met onderling bellen zullen dan verdwijnen.

Digitale telefonie kan via ADSL of de kabel en hierbij is het mogelijk om het eigen telefoontoestel en telefoonnummer te blijven gebruiken. Voor bellen via de kabel heeft u een abonnement voor kabeltelevisie nodig en voor bellen via ADSL een internetabonnement. Zowel ADSL- als kabelproviders bieden steeds vaker totaalpakketten aan: bellen, internetten en tv-kijken in HD (triple play).

Het is ook mogelijk om via uw computer te bellen, een bekend voorbeeld hiervan is Skype. Deze belvorm is vooral interessant voor mensen die hetzelfde programma gebruiken, want die kunnen gratis met elkaar bellen, waar ook ter wereld. Om Skype te gebruiken moet er eerst op de computer of smartphone ingelogd worden. Met Skype kunnen anderen u vinden aan de hand van uw gebruikersnaam, maar het is ook mogelijk om tegen betaling een echt telefoonnummer te krijgen zodat u ook vanaf reguliere telefoons gebeld kunt worden.

Wilt U meer weten over VoIP en of het wat voor U is ? Kom dan gerust eens langs bij ons in de winkel.